• Limetorrents TV Shows
 • Thomas More Geel

  Het Kenniscentrum energie van Thomas More richt zich op de technische aspecten die komen kijken bij de effectieve implementatie van een slimme regeling. In deze labo-opstelling kunnen verschillende technologieën voor een slimme sturing –tot op componentniveau- getest en vergeleken worden.

  Voor bedrijven

  De demosite biedt de mogelijkheid aan bedrijven om testen te laten uitvoeren op toestellen, op regelingen, etc…  Neem hiervoor contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Met de thermische testbank en het gebruik van elektrische toestellen die vandaag in de handel verkrijgbaar zijn is het mogelijk om realistische situaties (residentieel en kleine kantoorgebouwen) na te bootsen en de verschillende toestellen in realistische opstellingen te testen. 

  In detail

  Binnen de demosite zijn een aantal vaste onderdelen voorzien die snel en eenvoudig gekoppeld kunnen worden met de test objecten.

  Vaste onderdelen:

   

  De PV installatie

  Thomas More 3

   

  · Deze bestaat uit 2 identieke strings van 12 panelen
  · 
  Vermogen (PMP): 4.440W
  · Spanning (VMP): 429,6V
  · Stroom (IMP): 5,17A/string =>10,34A totaal

   

   

   

   

  De elektrische verbruikers

  Thomas More 4In het living lab staan de belangrijkste  residentiële, stuurbare verbruikers opgesteld

  ·                    Diepvries

  ·                    Vaatwas

  ·                    Wasmachine

  ·                    Droogkast

  ·                    Boiler

   

   

  De elektrische matrix

  Thomas More 2In de matrix worden de verschillende energiestromen gemeten die in het labo binnekomen en verbruikt worden.  Onder andere het vermogen, energie en powerquality van volgende onderdelen wordt gemeten

   

  ·   Net aansluiting (max: 3f400V/40A) 

  ·   PV (AC) (max: 3X 1f230V/40A) 

  ·   Back up (AC zijnde batterijen) (max: 1f230V/32A) 

  ·   Elektrische verbruiken van living lab (max: 3f400V/40A) 

  ·   Elektrische verbruiken/productie van thermische testbank (max: 3f400V/32A)

   

   

    

  De thermische testbank

  Thomas More 1Op de thermische testbank kunnen toestellen zoals warmtepompen, condensatieketels, WKK, buffertanks,… thermisch belast en geregeld worden.

                • Door de koppeling met de elektrische matrix kan de invloed van deze toestellen en thermische vraag gemeten worden. (max: 30 kW thermisch).
                • Het elektrisch verbruik of productie kan afhankelijk van het aangesloten toestel ook geregeld worden op basis van elektriciteit overschot/tekort.

   

  De batterijen

   

  Er is één set van batterijen voorzien (15kWh) Hierin kan afhankelijk van de gekozen inverter energie opgeslagen/ afgenomen worden.

   

  Communicatie

   

  In het labo is een KNX bus en TCP/IP netwerk aanwezig waardoor de verschillende toestellen uitgelezen en gestuurd kunnen worden. Deze communicatie maakt het ook mogelijk om de energiestromen in het labo te visualiseren.

   

  De testobjecten

   

  Deze toestellen kunnen eenvoudig en snel aangepast worden zodat verschillende producten getest en met elkaar vergeleken kunnen worden

   

  PV invertoren

   

  Momenteel wordt de energie van de PV panelen via een “diehl ako”  inverter omgezet in AC

   

  Batterij invertoren

   

  Momenteel worden de batterijen niet gebruikt maar we hebben een “studer xtender”  en SMA sunny back up ter beschikking om het laden en ontladen van de batterijen te regelen.

   

  Verdeelkasten

  Thomas More 5

  Momenteel hebben we een verdeelkast voorzien van een KNX domotica systeem en een verdeelkast met een wago PLC om de energie vanuit de matrix slim te verdelen over de toestellen in het living lab

   

   

   

   

   

  Warmtepomp

   

  Momenteel is er een Stiebel Eltron WPF 7 aangesloten op de thermische testbank. Sturing op basis van elektrische energie is mogelijk via een spercontact op de warmtepomp.

   

  Buffervat

   

  Momenteel is er een tank in tank buffervat aangesloten van 200l waarmee we een thermisch verbruiksprofiel kunnen opleggen aan de warmtepomp.

   

 • Latest 100